Patatesli Mücver
1 adet orta boy kabak
1 adet büyük yumurta
100 g un
2 diş ezilmiş sarımsak
3-4 adet taze soğan
Taze nane, maydanoz, dereotu
Sıvı yağ, tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Servis için bebek roka yaprakları veya mevsiminde şevket-i bostan yapraklarıÜzeri için;
Zeytinyağında bekletilmiş kuru domates
Parmesan peyniri
HAZIRLANIŞI
Patatesleri 15-20 dakika haşlayın. Yarım haşlanmış patatesleri kabakla birlikte rendeleyin. Ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış taze soğan, dereotu, maydanoz, çırpılmış yumurta, un, tuz, karabiber ve zerdeçalı karıştırın. Teflon tavada ısıtılmış bol sıvı yağda kızartın. Sumaklı yoğurt ve bebek roka yaprakları ya da nisan ayına özel taze şevket-i bostan yaprakları ile servis edebilirsiniz. Mücverlerin üzerine zeytinyağında bekletilmiş kuru domates dilimleri ve parmesan peyniri de rendeleyebilirsiniz.
PÜF
Yanında Nisan ayında yeni çıkan otlardan ince kesim, nar ekşili, sızma yağ ile hazırlayacağınız salata harika bir seçim olur. Zeytinyağında bekletilmiş kuru domates dilimleri de salatanıza lezzet katar.