Pastane İkramları: Ev Yapımı Kurabiyeler ve Tatlılarla Misafirlerinizi Şaşırtın
Mutfak tecrübesi olmayanlar, fazla vakti olmayanlar ve kurabiye yapmayı hiç denememiş olanlar… İşte tam size göre bir yazı!
Elizinn farkıyla iki adet muhteşem evde kurabiye yapma tarifleri sizler için derlendi. Bu lezzetler çabuk pişiyorlar, çok fazla yetenek gerektirmiyorlar ve sadece birkaç malzeme içeriyorlar! Ayrıca misafir ikramları olarak mükemmeller. Atıştırmalıklar çoğumuzun hemfikir olduğu bir şeydir, hele fırından yeni çıkan sıcak, yumuşak lezzetli tatlılar da bu gruptaysa…O halde aileniz ve arkadaşlarınız için leziz tepsileri hazırlamaya hazır mısınız?
Yakında sıcak çayın, kahvenin veya ılık sütün yanında harika bir tamamlayıcı olabilecek, yalnızca birkaç malzemeyle hazırlanan nefis kurabiye tarifleri olacak. Hazırsanız başlayalım!
Meşhur Damla Çikolatalı Cookie Tarifi
Bu tarifte bir çay bardağı pudra şekeri, iki yumurta sarısı, 150 gram tereyağı veya margarin, yarım paket vanilya ve bir yemek kaşığı su, Çeyrek paket kabartma tozu, Bir çay kaşığı çekilmiş ceviz, bir çay bardağı tarçın, İki su bardağı tarçın un, beş su bardağı çikolata parçacıkları kullanacağız.
Cookie kurabiye hamuru yapmak için oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini bir karıştırma kabında birleştirelim. Şimdi de bir mikser kullanarak her malzemeyi iyice birleşene kadar çırpalım. Daha sonra unu, kabartma tozunu, tarçını, suyu ve vanilyayı azar azar ekleyip karışımı ellerinize yapışmayı bırakıncaya kadar yoğuralım. Son olarak çikolata parçalarını ve dövülmüş cevizi de hamurun içine katalım. Hamuru hızlı bir şekilde tekrar yoğuralım. Bu noktada çikolata parçacıklarının erimemesi için hızlı hareket etmelisiniz.
Hamuru büyük parçalara ayıralım. Elimizle yuvarladıktan sonra avucumuzla bastırarak şekil verelim. Kurabiyeleri yağlı kağıtlı fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Sonra kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış fırında 180°C’de yaklaşık 20 dakika pişirelim. Pişen kurabiyelerimizi pişme süresi sonunda fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayalım. O zaman servis yapalım.
Elma Şöleni: Elmalı Kurabiye Tarifi
Bu tarif için yarım çay bardağı (60 ml) süt, bir yumurta, iki yemek kaşığı yoğurt, bir su bardağı pudra şekeri, bir su bardağı nişasta, bir paket kabartma tozu, bir paket vanilya, dört su bardağı un, dört orta boy un elma, üç yemek kaşığı toz şeker, bir avuç ceviz ve bir çay kaşığı tarçına ihtiyacınız var.
Kurabiye dolgusunu yaparak başlayalım. Öncelikle elmaları soyup rendenin büyük tarafıyla öğütelim. Elmalarımızı tavada suyunu çekene kadar kavuralım. Daha sonra tarçını, iri kıyılmış cevizi ve şekerini ekleyip çırpın. Elmalar suyu emdikten sonra önceden hazırladığımız iç harcını ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir spatula kullanarak 250 gram oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, yumurta ve sütü karıştırarak hamuru hazırlayın.
Daha sonra kabartma tozu, vanilya, nişasta ve pudra şekerini de ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş hamura ekleyerek toparlayalım. Hamuru pürüzsüz, ele yapışmayan bir kıvama gelince tezgaha yerleştirelim. Öncelikle hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim. Daha sonra bu hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım.
Daha sonra şekil vermeyi kolaylaştırmak için kesilen her parçayı yuvarlayalım. Hamurdan bir parça alıp tezgahta oklava ile oval şekil verelim. Küçük bir bıçak kullanarak üzerine beş adet uzunlamasına çizgi çizelim.
Artık elmalı iç harcını hazırladığımıza göre bir yemek kaşığı alıp hamurun etrafına hilal şekli verecek şekilde sarıyoruz. Şimdi hamura şekil verip pişirme yüzeyine dizelim. Sonra kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 25-30 dakika pişirelim. Kurabiyeleri çıkarıp soğuduktan sonra pudra şekeri ekleyelim.
Afiyet olsun!