Klasikleşen Bir Lezzet Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Şık sunumu ve enfes tadıyla sofralardaki yerini alan mozaik pasta, tatlı tutkunlarına leziz bir deneyim sunuyor. Küçük büyük herkesin bayılarak yediği mozaik pasta, petibör bisküvi ile kakaonun eşsiz uyumunu gözler önüne seriyor. Hem leziz hem pratik bir tatlı olan bu pasta her sofrada kendine yer bulmayı başarıyor. Beş çayında hafif ve tatlı bir pastayla masayı taçlandırmak istiyorsanız mozaik pastaya bayılacaksınız.

 

Özel gün ve kutlamalar için hazırlık yaparken tatlıya vaktiniz kalmamış olabilir. Kısa sürede harikalar yaratabileceğiniz bir pasta arıyorsanız kesinlike mozaik pastayı tercih etmelisiniz. Her damak zevkine hitap eden bu enfes tatlıyı kısa sürede yapabilir ve sunuma hazır hâle getirebilirsiniz. Hazırsanız yediden yetmişe herkesin severek tükettiği mozaik pastanın tarifini paylaşıyoruz! 

Pratik Adımlarla Mozaik Pasta Yapımı

Leziz ve kolay bir pasta tarifi arayanlar için mozaik pasta harika bir seçenek. Tadı ve yumuşacık kıvamıyla iştah açan mozaik pasta nasıl yapılır? Gelin adım adım inceleyelim. 

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Dünyanın en basit tarifleri arasında yer alan mozaik pastayı evde bulabileceğiniz malzemelerle kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İşte, herkesin bayılarak tükettiği bu enfes tatlıda kullanılan malzemeler; 

 

  • Tereyağ
  • Süt 
  • Kakao
  • Toz şeker
  • Petibör bisküvi
  • Hindistan cevizi ( süslemek için)
Mozaik Pasta Yapım Aşamaları 

Mozaik pasta yapımına başlamadan önce tüm malzemeleri tezgâha alarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bu enfes tatlıyı yapmak için öncelikle tereyağını bir tavaya alarak eritin. Geniş bir karıştırma kabı alarak içerisinde toz şekeri ilave edin. Bu tarifte dilerseniz toz şeker yerine pudra şekeri de kullanabilirsiniz. Şekerin üzerine erimiş tereyağını ve sütü dökerek karıştırın. Bu leziz üçlüye kakao ekleyerek tüm malzemelerin homojen bir şekilde karışmasını sağlayın. Daha sonra petibör bisküvileri gelişi güzel elinizle kırın. Hazırladığınız bisküvileri karışımın üzerine ekleyin. Tüm malzemeleri bir spatula kullanarak nazikçe karıştırın. Çok bastırmadan karıştırma işlemini tamamlamanız oldukça önemli. Neredeyse hazır olan mozaik pasta karışımını koyacağınız kabı streç film ile kaplayın. Baton kek kalıbı kullanarak mozaik pastanın daha şık görünmesini sağlayabilirsiniz. Hazırladığınız kalıba karışımı dökün ve streç film ile üzerini kaplayın. Mozaik pastayı yaklaşık 4 saat boyunca buzdolabının dondurucu bölümünde bekletin. Bu sürenin sonunda pastayı çıkarıp üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz. Soğuk olarak servis edilen bu enfes pastayı dilimleyin ve hemen sevdiklerinize ikram edin.

Mozaik Pasta Tarifinin Püf Noktası 

 

Kısa sürede harikalar yaratmanızı sağlayan mozaik pastayı hazırlarken dikkat edebileceğiniz bazı püf noktalar bulunuyor. Bu enfes tatlının yoğun bir tada ve kıvama sahip olmasını istiyorsanız tarife eritilmiş bitter çikolata ekleyebilirsiniz. Mozaik pasta yapmanın en önemli püf noktalarından biri sosun kıvamını doğru ayarlamak. Çikolatalı karışımın fazla olması tarifin içindeki bisküvilerin erimesine neden olabilir. Kalıp gibi duran ve şık sunumuyla göz dolduran bir mozaik pasta için sosu fazla yapmamaya özen gösterin. 

 

Mozaik pastanın enfes bir lezzete dönüşmesi için tereyağını yakmadan eritmek oldukça önemli. Eriyen tereyağının üzerine süt, şeker ve kakao ekleyerek yoğurmak bütün tatların birbirine karışmasını sağlayarak çok daha enfes bir tatlı elde edebilirsiniz. 

Mozaik Pasta Nasıl Üçgen Yapılır?

Mozaik pasta hazırlayan pek çok lezzet tutkunu bu enfes pastayı nasıl üçgen şeklinde yapacağını merak ediyor. Şık sunumuyla göz dolduran bir mozaik pasta elde etmek için tezgahın üzerine streç film serin ve hazırladığınız harcı yayın. Uzunlamasına serdiğiniz harcın üzerine streç filmi kapatın. Elinizle üçgen şekli vererek dondurucuya kaldırın. İşte, üçgen mozaik pastanız hazır! 

 

Yukarı Çık
asd

Tunalı Hilmi Cd. No.81/A Kavaklıdere Ankara

Telefon: +90 312 427 40 44

[email protected]

WhatsApp