Kış Çayı

 

İÇİNDEKİLER

2 yemek kaşığı ıhlamur
2 yemek kaşığı kuşburnu
1 yemek kaşığı ada çayı
1 yemek kaşığı hibiskus
3 tane okaliptus yaprağı
2 parça taze zencefil

 

HAZIRLANIŞI

Ihlamur, kuşburnu, adaçayı, hibiskus, okaliptus yaprakları ve zencefili bir kabın içinde harmanlayın. Bir fincan soğuk suya bir tatlı kaşığı kış çayı karışımından ekleyip, bir cezvede yaklaşık 4 – 5 dakika kaynatıp ardından karışımı süzerek içebilirsiniz. Cam bir kavanozda muhafaza edebileceğiniz bu karışımla toplamda 10 – 12 fincan kış çayı hazırlayabilirsiniz.

PÜF

Bitki çayınızı dilerseniz limon ve balla tatlandırarak ya da elma veya ayva dilimleri ekleyip içebilirsiniz.

Top
asd

Tunalı Hilmi Cd. No.81/A Kavaklıdere Ankara

Telefon: +90 312 427 40 44

info@elizinn.com.tr

WhatsApp